Dołączył: 25 Sie 2010 Posty: 4370 Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole/opolskie Polska Posiadane auto: Jazz sx-cool 1.2 i-dsi 2006, Hyundai i20, UFO 2007 1,8 Mruczek w aucie
Piwa: 177/54
Wysłany: Sro 18 Lip 2018, 17:17
Temat postu:
Ajvar - czyli co jeszcze można dodać
Witajcie wszystkie kobitki.
Wiem że to temat trochę na czasie, no ale dział jakby nie dla faceta.
Jednakże chciałbym zasięgnąć Waszej porady.
Mianowicie chodzi mi o jakiekolwiek dodatki do ajvar'a .
Przecież to Wy najlepsze jesteście w przygotowaniu różnego rodzaju potraw.
Wiadomo, że podstawowe składniki ajvar'a to papryka, papryka ostra, bakłażan, cebula, czosnek oraz soli i pieprzu można jeszcze coś dodać.
Tylko właśnie co dodać i w jakich proporcjach.
Z góry dziękuję za pomoc.
kedlaw07 z Mruczkiem _________________ Jeżeli uważasz, że POMOGŁEM POSTAW PIWO.Kupiłeś jazza przeczytajAkcje serwisowe Hondy
Stan licznika: 182 500 km Honda obecny olej: 0W20 Amsoil, aku 35Ah-6L www.kotekmruczek.5v.pl www.kotekmruczek.cba.pl
Dołączył: 19 Sie 2019 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: honda
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 02 Gru 2019, 12:14
Temat postu:
ajvar daniem głównym?
No pierwszy raz spotykam się z sytuacją, kiedy ktoś chciałby zrobić z pasty danie główne. Powiem Ci kolego, że kucharka ze mnie nienajlepsza... ale ajvar jest bardziej dodatkiem do potrawy niż \"gwoździem programu\" podczas jakiejś uczty Z tego co kojarzę, to na Bałkanach wykorzystuje się go najwięcej. Także warto poszukać przepisów kuchni serbskiej, chorwackiej itd. I zadbaj o to, żeby wszystkie produkty były naturalne, wysokiej jakości - inaczej smak będzie zupełnie inny, gorszy
Dołączył: 20 Maj 2020 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała Posiadane auto: Mercedes ML w 163 2.7 CDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 15 Cze 2020, 13:41
Temat postu:
Re: ( Strefa kobiet ) Ajvar - czyli co jeszcze można dodać
do jednego słoika ajvara dodaję dwie puszki czy tam kartoniki pomidorów. Przyprawić pieprzem ziołowym oraz lubczykiem. To już jest mega dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Ale mogę jeszcze polecić pastę w natki rzodkiewki z prażonym słonecznikiem i czosnkiem. Oba osobno smakują wyśmienicie, ale w połączeniu to, jak dla mego podniebienia, "mieszanka wybuchowa" Tego smaku nie da się opisać. No i mega zdrowe Polecam, smacznego! _________________ (punkt 22 regulaminu)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Popularne dyskusje w dziale: ( Strefa kobiet ) kącik kulinarny
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane
w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem,
poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika,
utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy
(dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
To dzięki plikom cookies można logować się na forum.
Informujemy, że istnieje możliwość
określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji
zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu
do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.