Ryba w ananasie.
Składniki:
0,5 kg filety ryb morskich
Do sosu;
puszka ananasa
2 cebule
ketchup pikantny Helmansa 450 g
żadnych przypraw nie dajemy
Ryby doprawiamy, w panierkę i smażymy.
Sos;
Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy,
ananasa kroimy w kostkę ok 1x1 cm i na patelnię do cebulki, chwilę podsmażamy i dodajemy sok z puszki po ananasach i pakujemy ketchup całą zawartość mieszamy, chwilkę niech się pobulboni i mikstura gotowa.
W salaterce okładamy warstwami rybę, (możemy z lekka rozdrobnić) miksturę z ananasem i tak do końca produktów. Najlepiej jak na końcu wyłożymy miksturę. Odstawiamy aż wszystko się przegryzie i możemy próbować.
Pytania? Odpowiem.
Smacznego _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.
Grochówka ale nie z torebki Na wędzonce.
Taka, że łyżka w misce stoi. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.
Wrzuć przepis, wypróbuję. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.
Dołączył: 25 Paź 2009 Posty: 928 Skąd jesteś (miejscowość / region): Piła Posiadane auto: Honda CBR 1100XX Super Blackbird1100. Vectra C 1.9 150 KM
Piwa: 41/17
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 22:34
Temat postu:
Re: ( Strefa kobiet ) Nasze ulubione potrawy
Nie no sprawa jest prosta, robisz ciasto jak na placki ziemniaczane, bierzesz dużą patelnie, i cała sztuka polega na tym żeby usmażyć duży placek ziemniaczany na całą dużą patelnie (ciężko jest przewrócić na drugą stronę, ale się da), trzeba położyć go na talerzu i na jednej połowie nałożyć wcześniej przygotowany gulasz z warzywami. Placek złożyć na pół posypać serem albo jakimś zielskiem ze śmietaną, i smacznego.
No to wolną chwilą kuchnia należy do mnie. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.
Ja robiłam w tamtym tygodniu.
Szeroka łopatka i da się odwrócić.Chyba,że będzie za mało mąki to się będzie rozwalać. _________________ Nie znam się,kobietą jestem ...
(zpa 1256585)
Dołączył: 03 Kwi 2014 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Elbląg Posiadane auto: Honda Civic VII
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 10 Kwi 2014, 23:44
Temat postu:
Re: ( Strefa kobiet ) Nasze ulubione potrawy
1-makaron ze szpinakiem i kurczakiem
2-łosoś z kaszą kuskus i smaczną surówką ewentualnie zamiast kaszy bataty i puree z marchewki
3-a mój chłopak mówi że najbardziej lubi jeść jajka sadzone smażone na silniku taka mądrala z niego XD
Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 5 Skąd jesteś (miejscowość / region): Zabrze Posiadane auto: brak
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 14 Kwi 2014, 08:37
Temat postu:
Re: ( Strefa kobiet ) Nasze ulubione potrawy
Moja ulubiona potrawa to ryba po grecku , co prawd to potrawa wigilijna ale ja ją spożywam bardzo często , smażony filet rybny przekłada się mieszanką smażonych warzyw super.
To zależy od tradycji rodzinnych w danym regionie.U mnie tez kiedyś matka robiła na święta...
A ja robię wtedy kiedy mam ochotę...
Trochę inaczej niż kolega podał.....ryba usmażona/filet/ ,
warzywa skostkowane i duszone /marchew,seler, pietruszka,trochę cebuli/ , póżniej doprawione na słodko-kwaśno...czyli pod koniec duszenia dodajemy cukier,sól,pieprz czarny i ziołowy,przyprawa wg smaku i bardzo dużo koncentratu pomidorowego....dusimy i uciskamy sitkaczem rozgniatając warzywa aż powstanie jednorodna gruboziarnista masa o konsystencji papki....cały czas mieszamy na koniec aby nie przypalić.
Usmażoną rybę układamy i obkładamy farszem warzywnym albo rozrywamy rybę na drobne kawałki i mieszamy z warzywami....
Pychota...
Ryba po grecku ma tyle wspólnego z Grecją co ruskie pierogi z Rosją.
Robię to często ale warzyw nie maltretuję na papkę. Jedynie starte i usmażone. Doprawiam podobnie. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.
Ryba po grecku ma tyle wspólnego z Grecją co ruskie pierogi z Rosją.
Robię to często ale warzyw nie maltretuję na papkę. Jedynie starte i usmażone. Doprawiam podobnie.
Co prawda to prawda....ale nazwa chwyta...od lat....
Napisałem gruboziarnista masa o konsystencji papki.....chodziło o płynność farszu warzywnego....a warzywa są rozgniatane ale czuć każde, takie porównanie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Popularne dyskusje w dziale: ( Strefa kobiet ) kącik kulinarny
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane
w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem,
poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika,
utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy
(dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
To dzięki plikom cookies można logować się na forum.
Informujemy, że istnieje możliwość
określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji
zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu
do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.