Peugeot

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum PEUGEOT Forum Strona Główna -> ( Peugeot ) CB Radio & Car audio, nawigacja, alarmy, komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elvispm

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 68
Skąd jesteś (miejscowość / region): ZIELONA GÓRA
Posiadane auto: PEUGEOT 407SW 2,0 HDI FAP 136 KM automat, SV-Sport 2005
Piwa: 1/3
Wysłany: Wto 16 Mar 2010, 14:26
Temat postu:

Zamiana RD4 na RT3!


Mam pytanie czy można zmienić sobie radio RD4 na RT3 z dużym bądź małym kolorowym wyświetlaczem?
Jakie wiążą się z tym problemy i czy jest to technicznie wykonalne? Jakie są zabezpieczenia w tego typu radiach fabrycznych, czy po prostu jedne się wyciąga a nowe wsuwa?
Smile
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
autoelektronika

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 20 Paź 2009
Posty: 19
Skąd jesteś (miejscowość / region): ostrow wlkp
Posiadane auto: peugeot 407 2.0hdi
Piwa: 2/0
Wysłany: Wto 23 Mar 2010, 14:38
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


wymienic mozna trzeba tylko ;
1 wymontowac stare radio iwyswietlacz
2 zamontowac instalacje elektryczna i swiatlowod do wyswietlacza
3 zamontowac wentylatory ktore schladzaja rt3
4 zamontowac nowy wyswietlacz i ramke
5 przewody antenowe ktore sa przy radiu przeciagnac pod schowek i tam zamontowac trojnik anteny i nowy przewud antenowy do radia
6 zamontowac antene gps i gsm na przedniej szybie i pociagnac przewod do radia
7 zamontowac zlacze audio w schowku
8 zamontowac radio
9 zkonfigurowac bsi
10 zaprogramowac nr vin w telematyce
i pozostaje jeszcze sprawa zmieiarki
jesli jestes zainteresowany to moge ci to zamontowac jesli masz wszystkie czsci

ps jesli ktos jest zainteresowany zamontowaniem sobie nawigcji rt3 z durzym kolorowym wyswietlaczem to koszt z wszystkimi czesciami i montarzem u mnie = 1600zl z polskim menu
503 553 691
[/img]
Powrót do góry
chris46

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 48
Skąd jesteś (miejscowość / region): Złocieniec
Posiadane auto: peugeot 407 2.0 HDI
Piwa: 0/1
Wysłany: Sob 21 Sie 2010, 17:54
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


witam, własnie próbuje wymienic rt4 na rt3, moze wiesz pod co podpiąc dwa kabelki od wentylatorków??
pozdrawiam i z góry dzieki Wink
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
malgrek

Przyjaciel Portalu
Przyjaciel Portalu


Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 314
Skąd jesteś (miejscowość / region): Płock
Posiadane auto: 407HDI
Piwa: 21/0
Wysłany: Wto 21 Wrz 2010, 12:42
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


chris46 napisał:
witam, własnie próbuje wymienic rt4 na rt3, moze wiesz pod co podpiąc dwa kabelki od wentylatorków??
pozdrawiam i z góry dzieki Wink


Bez schematu tego zestawu lepiej nie kompbinuj, wentylator ma swoje miejsce we wtyczce głównej radia - które to piny wtyczki znajdziesz na schemacie ekeltrycznym
Powrót do góry
piratpi30

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 45
Skąd jesteś (miejscowość / region): Konin
Posiadane auto: Peugeot 407
Piwa: 0/1
Wysłany: Nie 09 Sty 2011, 08:06
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


czym sugerować się na allegro kupnem wyświetlacza kolorowego,ale bez navi??(można kilka linkó) i czy jak kupie nie orginalny peugota wyświetlacz to będzie mi pokazywało spalanie,godzine itp??
_________________
Peugeot 407 2.0 HDI 140KM 11.2005r.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Nie 09 Sty 2011, 08:06
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
ATBCK

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 11 Lis 2010
Posty: 1091
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Peugeot 407SW 1.6HDI 2007r.
Piwa: 86/0
Wysłany: Nie 09 Sty 2011, 09:00
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


Kolorowy bez navi czyli ten mały?
Jeśli mały kolorowy to bardzo mało ich wychodziło i będzie trudno znaleźć.
A duży deo radia RD4 nie wiem czy bedzie pasował.

Wyswietlacz w 407 podlega chyba telekodowaniu wiec nie sądze żeby działał jakiś inny poza oryginałem Peugeota.
Powrót do góry
piratpi30

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 45
Skąd jesteś (miejscowość / region): Konin
Posiadane auto: Peugeot 407
Piwa: 0/1
Wysłany: Nie 09 Sty 2011, 18:33
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


ATBCK napisał:
Kolorowy bez navi czyli ten mały?
Jeśli mały kolorowy to bardzo mało ich wychodziło i będzie trudno znaleźć.
A duży deo radia RD4 nie wiem czy bedzie pasował.

Wyswietlacz w 407 podlega chyba telekodowaniu wiec nie sądze żeby działał jakiś inny poza oryginałem Peugeota.


chodzi mi o duży kolorowy,ale bez navi. A orginalny bez navi gdzie idzie kupić??
_________________
Peugeot 407 2.0 HDI 140KM 11.2005r.
Powrót do góry
ATBCK

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 11 Lis 2010
Posty: 1091
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Peugeot 407SW 1.6HDI 2007r.
Piwa: 86/0
Wysłany: Nie 09 Sty 2011, 19:28
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


Nie jestem pewien ale chyba każdy duzy jest przystosowany do navi bo właśnie po to jest duzy.
tyle że do navi potrzebne jest radio RT3 lub wyższe.

Musi się ktoś inny wypowiedziec czy duzy wyswietlacz bedzie działał z RD4


Ostatnio zmieniony przez ATBCK dnia Sob 06 Sie 2011, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Gregor___

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 25 Lis 2010
Posty: 63
Skąd jesteś (miejscowość / region): Plymouth
Posiadane auto: Peugeot 407 X-Line, 2.0 HDi 2005
Piwa: 1/1
Wysłany: Sob 06 Sie 2011, 15:15
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


powoli sie przymierzam do wymiany RD4 ze zwyklym wyswietlaczem na RT z kolorem. Dzis obadalem z grubsza instalacje gps bo mam w aucie navi ale z wyswietlaczem mono, czy antena zamontowana na przedniej szybie bedzie pasowac do RT?
http://gregorianuk.republika.pl/images/06082011046.jpg
http://gregorianuk.republika.pl/images/06082011045.jpg
Powrót do góry
gadu-gadu
magma1974

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 06 Wrz 2010
Posty: 589
Skąd jesteś (miejscowość / region): PLYMOUTH UK czasem RADOMSKO i BIELAWA
Posiadane auto: CITROEN C4 1.6 16V VTR+
Piwa: 40/2
Wysłany: Sob 06 Sie 2011, 15:32
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


to musisz miec cos niefabrycznego bo rd4 nie bylo z navi nigdy wyzej jest opisane co ci bedzie potrzebne a antena gps podejdzie kazda byle wtyk dopasowac nie pamietam tylko czy tam jest fakra czy inny
_________________
WŁASNA LEXIA
Powrót do góry
Gregor___

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 25 Lis 2010
Posty: 63
Skąd jesteś (miejscowość / region): Plymouth
Posiadane auto: Peugeot 407 X-Line, 2.0 HDi 2005
Piwa: 1/1
Wysłany: Sob 06 Sie 2011, 15:41
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


tu nie chodzi o navi w rd4 tylko oddzielny modul jakna zdjeciu, w paru wersjach widzialem juz takie navi (Trafficmaster) wiec pochodzilo bezposrednio z fabryki
Moje jedyne pytanie czy wyglad anteny przypomina ten od RT?
Powrót do góry
gadu-gadu
magma1974

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 06 Wrz 2010
Posty: 589
Skąd jesteś (miejscowość / region): PLYMOUTH UK czasem RADOMSKO i BIELAWA
Posiadane auto: CITROEN C4 1.6 16V VTR+
Piwa: 40/2
Wysłany: Sob 06 Sie 2011, 15:44
Temat postu:

Re: ( Peugeot ) Zamiana RD4 na RT3!


ale do tej instalacji nie podepniesz rt3 mozesz tylko antene wykorzystac a to przewaznie taksiarze mieli montowane
_________________
WŁASNA LEXIA
Powrót do góry
pielgrzym1965

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 24
Skąd jesteś (miejscowość / region): GóRKA DUCHOWNA
Posiadane auto: Peugeot 407 SW 1,6 HDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 26 Sie 2011, 01:47
Temat postu:

radio


Witam ja mam 407 sw z radiem rt3 to znaczy radio cd+ zmieniarka+ nawigacja+telefon i mam mały wyświetlacz i nic prawie na nim nie widać ,czy sam duży wyświetlacz wystarczy aby wszystko działało ?
Powrót do góry
magma1974

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 06 Wrz 2010
Posty: 589
Skąd jesteś (miejscowość / region): PLYMOUTH UK czasem RADOMSKO i BIELAWA
Posiadane auto: CITROEN C4 1.6 16V VTR+
Piwa: 40/2
Wysłany: Pią 26 Sie 2011, 05:05
Temat postu:

Re: radio


pielgrzym1965 napisał:
Witam ja mam 407 sw z radiem rt3 to znaczy radio cd+ zmieniarka+ nawigacja+telefon i mam mały wyświetlacz i nic prawie na nim nie widać ,czy sam duży wyświetlacz wystarczy aby wszystko działało ?
radio musi miec wyjscie na swiatlowod
_________________
WŁASNA LEXIA
Powrót do góry
pielgrzym1965

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 24
Skąd jesteś (miejscowość / region): GóRKA DUCHOWNA
Posiadane auto: Peugeot 407 SW 1,6 HDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 09 Wrz 2011, 03:11
Temat postu:

radio


Witam jak wygląda wejście na światłowód w radiu rt3 , proszę o jakąś fotkę
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum PEUGEOT Forum Strona Główna -> ( Peugeot ) CB Radio & Car audio, nawigacja, alarmy, komputery Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Peugeot ) CB Radio & Car audio, nawigacja, alarmy, komputery


Peugeot

3008

94 500

2012r.

21 545 km

małopolskie

Peugeot

308

64 900

2014r.

16 000 km

dolnośląskie

Peugeot

308

32 990

2011r.

123 675 km

mazowieckie

Peugeot

508

94 900

2013r.

115 500 km

łódzkie

Peugeot

508 SW

99 900

2013r.

82 359 km

łódzkie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group

bezpłatne ogłoszenia motoryzacyjne

Partnerskie fora dyskusyjne: Peugeot 405 club   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2014 Created by idealneT and OM System