Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tom2010
Czytelnik

Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość / region): mazowieckie Posiadane auto: Peugeot 407,1,8 , Peugeot 3008, 1,6
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Wto 21 Lut 2012, 20:41
Temat postu: Tak Pusto na stronach 3008 |
|
|
Jestem więc pierwszy. Sprzedałem swoją 407 i zamieniłem na nowego Peugota 3008. Na razie jestem pod wrażeniem oczywiście pozytywnym. Brakuje mi trochę z wyposażenia poprzednika i jego dostojności w czasie jazdy, ale nie narzekam. Przyzwyczajam się i wrażenia opiszę po przejechaniu kilku tys. km, teraz na liczniku jest 80 km i opinia byłaby bardzo albo to bardzo subiektywna.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
beciu
Czytelnik

Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 6 Skąd jesteś (miejscowość / region): zary Posiadane auto: peugeot,3008,1.6,2011
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Pon 13 Maj 2013, 16:17
Temat postu: Re: ( Peugeot 3008 ) Tak Pusto na stronach 3008 |
|
|
tz jesm wlascicielem peugeota 3008 przejechałem 12000 tys w tym czsie wymieniali mi pasek klinowy z napinaczem i pompa wodna bo samo czynie przeskoczyl i został rozerwany teraz jade na wlaczenie swiatel do jazdy dziennej bo nie zostały uruchomione przy zakupie i gdybym się nie zorientowal do dotej pory bym jezdzil na swiatlach mijania. Poza tymi małymi problemami auto spisuje się dobrze jest w srodku można powiedzieć ze pikne , materialy dobrej jakości, na zewnacz auto budzi różne reakcje jednym się podoba innym nie . Szkrzynia biegow niezbyt precyzyjna. spalanie w miescie około 11 litrow w trasie około 8 litrow. PEUGEOT 3008 1.6 BENZYNA 120 KONI ROCZNIK 2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bart201
Czytelnik

Dołączył: 27 Lis 2016 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość / region): Olsztyn Posiadane auto: Peugeot 508 SW 2,2Hdi GT
Piwa: 0/3
|
Wysłany: Czw 29 Gru 2016, 21:41
|
|
no właśnie pusto.....
chciałem zasięgnąć wiedzy u źródeł, czyli operatorów 3008.....
dzisiaj została we mnie zaszczepiona chęć zmiany na właśnie 3008, aktualnie jeźdżę 508 GT i poważnie zastanawiam się nad zmianą.
po 3 latach użytkowania 508ki dochodzę trochę do wniosku że wożę powietrze i to na niezbyt dużych odcinakach, przez 3 lata zrobiłem w sumie 40 tyś i zaczyna mi się nie podobać praca automatycznej skrzyni biegów, pojawiają się szarpnięcia przy ruszaniu i cofaniu....
ale do rzeczy, czy ktoś użytkuje automat w 3008 ?? jak to pracuje i czy bywają problemy?
jak elektronika, ponieważ w 508 już mam problemy z navigacją i radiem,
na co uważać, czego pilnować ??
jak już się zdecyduję i przetestuje to swoje wrażenia opiszę, po nowym roku jestem umówiony na jazdę próbną i będą pierwsze wrażenia..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
bart201
Czytelnik

Dołączył: 27 Lis 2016 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość / region): Olsztyn Posiadane auto: Peugeot 508 SW 2,2Hdi GT
Piwa: 0/3
|
Wysłany: Wto 03 Sty 2017, 20:32
|
|
tak jak obiecałem..... wrażenia
generalnie wrażenia pozytywne, wizualnie już ma swój charakter czego trochę brakowało przy wersji pierwszej...
wnętrze bardzo proste ale przez to bardzo mi się spodobało i przypadło do gustu, duży czytelny wyświetlacz dotykowy, wszystko w zasięgu ręki, bardzo czytelny wyświetlacz konsoli, dużo bajerów wspomagających prowadzenie...
prowadzi się bardzo dobrze, wygodna pozycja za kierownicą co dla mnie (201cm wzrostu) jest raczej trudne do osiągnięcia a tu jednak, dobra widoczność w przedniej części i niestety trochę słaba do tyłu i boki z tyłu.
wygodne fotele i bardzo przyjemny środek.
silnik niestety trochę za słaby jak dla mnie 120 PS z diesla do 80km/h daje radę ale to raczej zasługa skrzyni automatycznej, powyżej już czuć masę i gabaryty, na autostradzie ospały i ciężki do rozpędzenia. jednak taki silnik nie poradzi sobie, chyba że do miasta... nie miałem okazji przetestować auta poza twardą drogą ale po wrażeniach z autostrady chyba bym się trochę bał.....
generalnie ładne, wygodne, praktyczne i super wyposażone auto, super prowadzenie ale brak mocy.... mam nadzieję że uda mi się przetestować wersję benzynową 156 PS.... lub diesla 180PS |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|