Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maryooo
Czytelnik

Dołączył: 12 Sty 2011 Posty: 4 Skąd jesteś (miejscowość / region): Gdńsk Posiadane auto: Fiat Punto II 1,2 2001 benzyna
Piwa: 0/0
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi31
Auto Maniak

Dołączył: 31 Sie 2016 Posty: 1118 Skąd jesteś (miejscowość / region): Ruda Śląska Posiadane auto: Peugeot 508SW Feline
Piwa: 119/1
|
Wysłany: Czw 10 Maj 2018, 12:47
Temat postu: Re: ( Peugeot 3008 ) 3008 Hybrid4 |
|
|
W hybrydach nie ma typowych skrzyń automatycznych. Są ręczne zautomatyzowane. Musisz się przejechać bo inaczej taka skrzynia chodzi niż zwykły automat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wojtekq
Czytelnik

Dołączył: 08 Gru 2017 Posty: 5 Skąd jesteś (miejscowość / region): Nowogard Posiadane auto: Peugeot 3008 hybryda 4
|
Wysłany: Pon 09 Lip 2018, 11:33
|
|
nie wiem czy aktualne twoje pytanie.
Mam Hybrydę z silnikiem 2.0 - 163 km i 37 km silnik elektryczny - autko nadaje się do dużych miast i korków ( potrafi zaoszczędzić ) spalanie na trasie to ok 5.7 litra ( pedał w podłodze ) wysoki , fajny i ma moc ( napęd na 4 kola ) reszta kwestia gustu - jeżdżę rok i jestem zadowolony reszta kwestia gustu. Mały bagażnik i nie wiem jak z hakiem - nie jest zalecany oraz dodatkowo problem z holowaniem w przypadku awarii - zalecana laweta
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
fenix50
Czytelnik

Dołączył: 24 Kwi 2019 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość / region): Poland Posiadane auto: Peugeot 3008 Hybrid4 165KM 2014
|
Wysłany: Czw 25 Kwi 2019, 21:24
|
|
Witam, kupiłem właśnie 4 letniego Peugeota 3008 Hybrid4, chciałbym sie dowiedzieć pare rzeczy jak np:
- na ile starcza ta bateria, może ile jest sie w stanie przejechać na samej baterii naprawdę tego chcąc, interesuje mnie ta informacja aby porównać na ile ta mija bateria jest jeszcze sprawna ja raczej 1km przejechać nie daje rady.
- co jakiś czas pojawia się informacja ze układ hybrydowy jest wyłączony do jest wypalanie filara FAP, czy 200km to jest norma i ta informacja jest jak najbardziej prawidłowa?
- nie wiem kiedy była i czy wogule byla wymawiana rozrządu co jaki czas powinno się wymieniać, wiem ze ma pasek i łańcuch |
|
Powrót do góry |
|
 |
prog
Czytelnik

Dołączył: 05 Paź 2019 Posty: 4 Skąd jesteś (miejscowość / region): Krakow Posiadane auto: 3008
|
Wysłany: Sob 05 Paź 2019, 12:32
|
|
fenix50 napisał: | Witam, kupiłem właśnie 4 letniego Peugeota 3008 Hybrid4, chciałbym sie dowiedzieć pare rzeczy jak np:
- na ile starcza ta bateria, może ile jest sie w stanie przejechać na samej baterii naprawdę tego chcąc, interesuje mnie ta informacja aby porównać na ile ta mija bateria jest jeszcze sprawna ja raczej 1km przejechać nie daje rady.
...
|
Pewnie juz nie aktulane, ale co do zasiegu na silniku elektrycznym:
"Połączenie tych dwóch źródeł napędu sprawia, że 3008 ma napęd na cztery koła. Drugim powodem, dla którego czwórka znalazła się za nazwą "Hybrid", są cztery tryby pracy tego systemu.
Auto — elektronika optymalnie rozdziela napęd na dwa silniki, aby uzyskać najniższe spalanie
ZEV — tryb jazdy z użyciem wyłącznie silnika elektrycznego, zero emisji i zasięg 4.5 kilometra
4WD — system załączający jednostki tak, aby zawsze napędzane były obie osie
Sport — łączna praca obu silników, która daje 200 koni mechanicznych i 500 Nm momentu obrotowego" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob 05 Paź 2019, 12:32
Temat postu: reklama |
|
|
|
|